Vakantie

Vakantie

Vakantie is een bijzondere tijd waarin we ontsnappen aan de dagelijkse sleur en ruimte vinden voor ontspanning en bezinning. Augustinus, een filosoof uit de vierde eeuw, stelde al de vraag: “Hebben wij in onze vakantie aandacht voor onszelf?” Of vergapen wij ons aan hoge bergtoppen, brede rivieren, weidse oceanen of een heldere sterrenhemel?

Het is verleidelijk om op te gaan in de drukte en de afleiding die een andere omgeving ons biedt, maar juist tijdens de vakantie kunnen we ook tot onszelf komen. Werken aan onze beweegredenen, nadenken over hoe het met ons gaat en vooral genieten van de stilte.

Wat bezielt je, wat vind je belangrijk in je leven? Vorige week hebben we met vrijwilligers, pastorale beroepskrachten uit de pastorale zone Brabantse Wal en Roosendaal en het bisdom stil gestaan bij die vraag. Hoe kun je samen een gastvrije kerk zijn? Hoe kun je met elkaar op een goede manier in gesprek gaan met een Bijbeltekst als uitgangspunt? Hoe kun je elkaar helpen om een goede geloofsleerling van Jezus te zijn?

Laten we deze zomer bewust kiezen voor “herschepping” en herboren thuiskomen, ongeacht waar we zijn geweest. Een goede zomer toegewenst! 🌞🌿

Lenie Robijn
Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie