Onderscheiding

Diocesane onderscheiding toegekend

De bisschop van Breda, mgr J. Liesen, heeft pas aan twee personen die bij velen in onze St Anna en St Christoffelparochies bekend zijn, een diocesane onderscheiding toegekend, namelijk aan Karel van Meel en aan zijn moeder Riet van Meel- Frijters. Al vanaf zijn 16e heeft Karel het kerkhof in Lepelstraat onderhouden. Later is hij uitvaartondernemer geworden in heel onze regio, maar als vrijwilliger is hij blijven zorgen voor het onderhoud van het kerkhof, af en toe met hulp van andere vrijwilligers uit Lepelstraat, hetgeen geleid heeft tot een keurig verzorgde begraafplaats. Ook heeft Karel regelmatig gebedsdiensten geleid in de kerk van Lepelstraat en was hij koster.
De moeder van Karel heeft zich eveneens zeer ingezet voor de parochie van Lepelstraat. Vrijwel wekelijks maakte ze de hele kerk en parochiezaal schoon. Ze verleende veel hand-en spandiensten in en rond de kerk, vaak meer op de achtergrond. Zij was jarenlang kosteres bij uitvaarten.
Pastoraal werkster Lenie Robijn en ik hebben deze onderscheidingen aan Karel en zijn moeder uitgereikt in hun nieuwe woning in Kalmthout. We hebben beiden gefeliciteerd en van harte bedankt voor al wat zij met name voor de parochiekern van Lepelstraat hebben betekend.