Vredeslicht

Op woensdag 13 december komt het Vredeslicht via een grote reis uit Bethlehem in onze regio aan. Dit licht is een oproep aan ons allemaal, om te blijven werken aan vrede. In een eucharistieviering in de Lourdeskerk in Bergen op Zoom zal het licht worden binnengedragen en vandaaruit zal het verspreid worden naar o.a. onze St Christoffel-en St. Annaparochies. U bent allen welkom bij deze viering die om 19.00 u begint en waarin ook ons pastoraal team aanwezig zal zijn.

Eind november werd het Vredeslicht opgehaald uit de geboortekerk van Bethlehem en naar de noordgrens van Israel gebracht Van daaruit werd het overgebracht naar Oostenrijk en Duitsland. De vlam werd doorgegeven daarna naar Balen in Belgie. Daar haalde pastoor Paul Verbeek het licht op, om het naar Bergen op Zoom te brengen.

Vrede in de hele wereld
Het vredeslicht is een oproep om zelf te blijven werken aan vrede. En het vraagt er om, gedeeld te worden met anderen. Als een eenvoudig, maar heel krachtig symbool. Het licht brandde al op heel veel symbolische plaatsen. Ground Zero in New York, de Berlijnse muur, Auschwitz in Polen, aan het front in Oekraïne en nu is dit licht helaas ook weer hard nodig in Israel en Gaza.

Vredeslicht in de kerstvieringen
Tijdens de diensten op Kerstavond wordt het Vredeslicht onze kerken in gedragen en zullen kaarsen aan dit licht aangestoken worden met daarbij een gebed.