Zorg dragen voor elkaar

Zorg dragen voor elkaar

De maand november is een speciale maand in onze kerken. De maand begint met de vieringen van Allerheiligen en Allerzielen en eindigt met het feest van Christus Koning. Vooral op Allerzielen merk je hoe belangrijk dat het is dat je als gemeenschap zorgt voor de mensen die verdriet hebben. Het is ook een van de belangrijkst opdrachten die Jezus ons geeft: zorg dragen voor de mensen die lijden.

Je merkt het ook aan de keuze van de Bijbelteksten die toegroeien naar een diepgaande oproep tot waakzaamheid: wordt wakker mensen, let op, maar ook laat je niet bang maken en pieker niet. Het is niet moeilijk om deze woorden om te zetten naar onze huidige tijd. In de voorbede bidden we om vrede voor Oekraïne, Israël en Gaza. Het wordt zo langzamerhand een lange lijst van oorlogen, rampen en natuurgeweld.

In de maand november komen we in Halsteren ook samen met onze ouderen uit Halsteren en Lepelstraat. Deze keer op 19 november in de Wittenhorst. Een jaarlijks terugkerende dag waarvoor de werkgroep AVE (Aandacht voor Elkaar) mensen uitnodigt die een fijne dag kunnen gebruiken.

November is zo een maand van gedenken en herdenken, van afronden van een kerkelijk jaar, van uitzien naar wat komen gaat. Laten we bidden dat we het einde van het kerkelijk jaar op een goede manier met elkaar in geloof mogen beleven en vieren.

Lenie Robijn
Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie