Geloofscursus over Maria

Geloofscursus over Maria

In oktober start opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Het is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en wat zij voor ons kan betekenen. Het is voor iedereen toegankelijk.

Vijf video’s over Maria
Aan de hand van vijf boeiende video’s (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde:

  • Wie was Maria?
  • Waarom werd zij uitgekozen door God?
  • Wat betekende haar “ja-woord” voor de wereld?
  • Hoe werd zij de ‘eerste leerling’ van Jezus?
  • Waarom stond ze aan de voet van het kruis?
  • Waar is ze nu?
  • Hoe kan Maria ons helpen?

Ontmoeting en gesprek
De bijeenkomsten starten met een (informele) ontmoeting en kennismaking, met koffie of thee. Na het samen kijken van de video worden diverse vragen in gespreksgroepjes behandeld. De bijeenkomsten worden afgesloten met een Maria-gebed of een korte bezinning.

Praktische informatie
De bijeenkomsten vinden plaats in de Quirinuskerk in Halsteren (Dorpsstraat 51) op de woensdagen 4, 11, 18 en 25 oktober. De laatste bijeenkomst is op dinsdag 31 oktober. De bijeenkomst start telkens om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar en is er ruimte voor ontmoeting. De bijeenkomsten staan los van elkaar, dus het is goed mogelijk om een gedeelte van de bijeenkomsten te volgen.

Maria-viering
Als afsluiting is er op zaterdag 28 oktober is er om 19.00 uur een Maria-viering in de Vredeskerk in Steenbergen (Magnoliastraat 18), waarin we Maria biddend en zingend willen eren en danken.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Patrick Goverde (telefoonnummer
06-25358468 of per e-mail geloofscursus@sintannaparochie.com) of met Daan Kagchelland (telefoonnummer 06-16353935 of daankagchelland@gmail.com). Mocht u interesse hebben en geen vervoer hebben, neem dan ook gerust contact op.