Bedevaart naar Kevelaer 2023

 

Bedevaart naar Kevelaer 2023

Dit jaar trekt vanuit Bergen op Zoom en omstreken voor de 274e keer de bedevaart naar Kevelaer, waar Onze Lieve Vrouw, de Troosteres der Bedroefden, wordt vereerd.
Kevelaer maakt de pelgrim een ander mens, jong èn oud. We gaan een paar dagen weg van huis om daarna, gesterkt door de genade en de moederlijke troost van Maria en bemoedigd door de kerkelijke plechtigheden en predikaties, weer huiswaarts te keren.
Deze tweedaagse pelgrimstocht, zal dit jaar worden gehouden op maandag 21 augustus en dinsdag 22 augustus. De pelgrimstocht wordt per touringcar gemaakt.
De mooie Duitse stad Kevelaer, met zijn prachtige en rijk gedecoreerde Mariabasiliek, met zijn Kaarsen- en Genadekapel is de grootste en meest geliefde bedevaartsplaats van Noordwest-Europa. Binnen het tweedaagse bedevaartprogramma vinden we o.a. twee plechtige hoogmissen, een bezinningsdienst ter ere van Maria, Koningin van de Vrede in de St.Antoniuskerk, een lichtprocessie, de kruisweg en een afscheidslof.
Het thema van de bedevaart van dit jaar is:

“Heb vertrouwen, ik ben het”

Het bijzondere aan onze tocht naar de Mariastad Kevelaer is dat niet alleen Brabantse, maar ook Zeeuwse bedevaartgangers zich bij ons aansluiten.

In Kevelaer kun je ervaren dat je door bezinning in deze inspirerende omgeving tot innerlijke rust kunt komen, dat het steun en kracht kan geven.

De reis zal worden gemaakt per luxe touringcar en de reiskosten bedragen € 45,-.
Opgeven voor deelname kan tot 1 augustus.
Voor verdere informatie over de kosten van verblijf en overnachting etc. kunt u ook contact opnemen met een van de bestuursleden:

Dhr. G.J.F. Akkermans, vz. tel 06 30534643

Stichting Broederschap
Processie Kevelaer
Bergen op Zoom e.o.
Opgericht in 1726
www.kevelaerbergenopzoom.nl