1e communie

Eerste heilige Communie Sint Annaparochie

Zoals elk jaar wil de Sint Annaparochie de kinderen in de Sint Annaparochie de gelegenheid geven om hun eerste Heilige Communie te doen. De kinderen van groep vier komen hiervoor in aanmerking. Dit jaar gaat de voorbereiding samen met de kinderen van de Sint Christoffelparochie uit de regio Halsteren. De voorbereidingen zullen dan ook afwisselend in de Sint Christoffelparochie en in de Sint Annaparochie zijn.

Aanmelden 1e heilige Communie

De inschrijving voor de Communie voor alle parochiekernen moeten vóór 20 september binnen zijn. Dit kan door de brief die uw kind digitaal via de scholen krijgt in te vullen en door te sturen naar de mail van de werkgroep, of via dit on-line inschrijfformulierAls u problemen heeft met het digitale aanmeldformulier, kunt u ook de informatie uit het formulier overnemen en mailen naar familiecatechese@sintannachristoffel.nl

Informatieavond

De informatieavond voor ouders van de communicanten van beide parochies  is donderdag 21 september 2023 om 19:30 uur in de Vredeskerk, Magnoliastraat 27 in Steenbergen.

Eerste Communie project

Het eerste Communie project dat wordt gebruikt heet ‘Blijf dit doen’. Om je eerste Communie te mogen doen, moet je je eerst voorbereiden. Het eerste Communie project dat wordt gebruikt heet ‘Blijf dit doen’. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het werkboek uitgedeeld. De verhalen en werkvormen uit dit boek vertellen jullie de grote verhalen uit ons geloof.

1. De Naam: jullie leren God kennen als ‘Ik zal er zijn’communieprojectblijfditdoen
2. Manna: Vertrouwen op God die er altijd voor ons is
3. Huis van God: Thuis zijn in het huis van Jezus’ Vader
4. Heel!: Geloven in genezing en vergeving
5. Vijf broden en twee vissen: Het wonder van luisteren en delen
6. Blijf dit doen: Hoe we in de eucharistie leren Jezus’ opdracht na te volgen
7. Jezus is bij ons!: Aan tafel zitten met de Emmaüsgangers
8. De familie van de kerk: Hoe het begon: de jonge kerk en nu wij!

Regelmatig komen jij en de andere kinderen die dit jaar hun eerste Heilige communie doen, bij elkaar om te praten en te vertellen over geloven en wat er gaat gebeuren op die belangrijke dag. Ook je broertjes en zusjes en je ouders worden uitgenodigd.

Filmpje over de 1e heilige Communie

Overzicht bijeenkomsten en Google agenda

Een overzicht van de bijeenkomsten voor de eerste H. Communie en de data van de Communievieringen krijgt u op de informatieavond en komen in de Google agenda op deze pagina. U kunt zich via deze agenda hierop abonneren. Dan komen alle afspraken in uw eigen digitale agenda te staan. Wijzigingen door ons gedaan wijzigen gelijk met u mee. Zo heeft u altijd de juiste tijden in uw eigen agenda.

 

Contact

Telefoon:
0167-561671 (Sint Annaparochie)
0164-682310 (Sint Christoffelparochie)
E-mail: familiecatechese@sintannachristoffel.nl

Informatie via de e-mail werkt het beste omdat er op de secretariaten van de parochies niet altijd iemand aanwezig is.

Kosten

Aan de voorbereiding op de 1e Communie zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn vastgesteld door het Bisdom van Breda. Wanneer u geen parochiebijdrage betaalt dan wordt een bedrag gevraagd dat gelijk is aan het bedrag voor één jaar parochiebijdrage. Voor 2023 is dit bedrag per gezin vastgesteld op € 156, -.

De kosten voor het communieprojectboek ‘Blijf dit doen’ en de kosten voor materiaal bedragen samen € 25,00. Dit bedrag kan op de informatieavond betaald worden.